Izglābj trīs uz ledus gabala jūrā iepūstus makšķerniekus

Pie Jaunķemeriem sestdien vakarā izglābti trīs zemledus makšķernieki, kuri atradās uz ledus gabala jūrā pie Jaunķemeriem un nespēja saviem spēkiem tikt krastā.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Liena Ulbina pastāstīja, ka Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs sestdien īsi pirms plkst.19 saņēmis informāciju, ka pretim Jaunķemeru glābšanas stacijai trīs zemledus makšķernieki uz ledus gabala tiek nesti aizvien dziļāk jūrā.

Lai glābtu nelaimē nonākušos cilvēkus, centrs glābšanas operācijā iesaistīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālistus, ar kuru palīdzību makšķernieki veiksmīgi tika nogādāti krastā. Tur viņus sagaidīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti.

Gatavībā iesaistīties bija arī Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopters un Valsts Robežsardzes kuģis "Valpas".

Krasta apsardzes dienests atgādina - ziemas laikā, atrodoties jūrā uz ledus, līdzi jābūt visam nepieciešamajam glābšanas ekipējumam - gan glābšanas vestēm, gan ledus āķiem, kā arī jāpārliecinās par laika apstākļu labvēlību.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais