Nākamnedēļ Ventspilī tiksies Baltijas jūras reģiona vadošie ostu loģistikas speciālisti

Ventspilī 14. un 15.februārī starptautiskā projektā "Amber Coast Logistics" tiksies Baltijas jūras reģiona vadošie ostu loģistikas speciālisti, pavēstīja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāve Zanda Gulbe.

Viņa pastāstīja, ka Ventspilī nākamnedēļ notiks projekta darba grupas sanāksme un paredzēts, ka tajā piedalīsies visu 20 projekta partneru pārstāvji no sešām valstīm.

Saskaņā ar sniegto informāciju vadošie Baltijas jūras reģiona transporta un loģistikas centri, tostarp septiņas ostu pārvaldes, lai uzlabotu starptautisko pārvadājumu pieejamību un kvalitāti reģionā, turpmākos divus gadus strādās kopā projektā "Amber Coast Logistics".

Gulbe sacīja – lai padziļināti izpētītu situāciju kravu pārvadājumu tirgū, arī Ventspils brīvostas pārvalde ir iesaistījusies projektā. "Šā projekta galvenais mērķis ir attīstīt multimodālus loģistikas centrus un veicināt satiksmi starp valstīm Baltijas jūras reģionā. Galvenā Ventspils brīvostas pārvaldes plānotā aktivitāte projektā ir pētījuma veikšana par multimodālajiem transporta koridoriem Baltijas jūras austrumu piekrastē, tostarp esošās un potenciālās kravas plūsmas, to virzieni, kā arī atsevišķo koridoru izmaksas," paskaidroja Venspils brīvostas pārvaldes pārstāve.

Projekta "Amber Coast Logistics" vadošais partneris ir Hamburgas osta, un tajā kopumā iesaistīti 20 partneru no Vācijas, Dānijas, Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas un citām valstīm, apvienojot septiņas ostu pārvaldes, loģistikas centrus, transporta jomā iesaistītās valsts iestādes un pētniecības institūtus.

Svarīgākais