Valsts valodas centra pārstāvim Kursītim draud nolaupīt meitu

Valsts valodas centra kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis pēc draudu saņemšanas pērn decembrī vērsies tiesībsargājošās iestādēs.

Draudi saņemti pēc tam, kad par valodas likuma neievērošanu sodīta biedrība Rēzeknē, kas pilsētas centrā Ziemassvētku laikā bija sarīkojusi pasākumu, kas noritēja tikai krievu valodā.

"Ne tikai Salatēvs, bet Rēzeknes mērs tur uzstājās un runāja tikai krieviski. Tā kā tas nav slēgts pasākums, bet gan publisks, organizatoru pienākums bija nodrošināt tulkojumu. Nu kā lai jūtas latviešu bērni, kuri atvesti uz šo pasākumu un neko nesaprot? Diemžēl krievu medijos tas tika pagriezts tā, ka ļaunie valodas kontrolieri sodījuši krievu Salaveci. Pēc šīs publikācijas interneta komentāros caur puķēm tika izteikti draudi nolaupīt manu meitu. Par tiem mēs jau esam vērsušies gan Valsts policijā, gan Drošības policijā, bet man nav zināms, vai mēneša laikā šajā lietā notikusi kāda virzība," Kursītis stāsta intervijā "Latvija Avīzei".

Viņš norāda, ka ar mutiskiem draudiem vai žults izgāšanu no pārkāpēju puses centra darbinieki sastopamas regulāri. Un pēdējā laikā – arvien biežāk. Parasti policiju par šīm lietām viņi neinformē, jo notikušo pierādīt ir tikpat kā neiespējami.

Svarīgākais