Pārgalvīgi autovadītāji brauc pa Būšnieku ezera ledu

Ventspils pašvaldības policijas rīcībā ir informācija, ka vieglās automašīnas brauc pa Būšnieku ezera ledu, informē pašvaldībā.

Patlaban ir izveidotas vismaz četras neatļautas vietas, kur vieglās automašīnas var uzbraukt uz Būšnieku ezera, par ko katra transporta vadītāju var sodīt līdz 50 latiem. Ja situācija neuzlabosies, pašvaldības policija veiks papildu pasākumus, lai nepieļautu transporta līdzekļu uzbraukšanu uz Būšnieku ezera ledus, uzsver dome.

Uz Būšnieku ezera attiecas īpaša aizsargājamas dabas teritorijas statuss, un ezers ir iekļauts Eiropas aizsargājamo teritoriju tīklā "Natura 2000". Pašvaldības policija lūdz transporta līdzekļu vadītājus ievērot noteikumus, bet iedzīvotāji pārkāpumu gadījumos aicināti zvanīt policijai.

Arī Ventspils pilsētas Būšnieku ezera un tā piekrastes kārtības noteikumi noteic, ka sauszemes mehāniskā transporta līdzekļu braukšana, apstāšanās un stāvēšana pie ezera atļauta tikai pa noteiktiem ceļiem un noteiktās vietās, kas apzīmētas ar attiecīgām informatīvām zīmēm.

Svarīgākais