Pagājušajā diennaktī apsaldējumu traumas guvuši 20 cilvēki

Pagājušajā diennaktī apsaldējumu traumas guvuši 20 cilvēki, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Viņa informēja, ka visvairāk - deviņi apsaldējuma gadījumi notikuši Rīgā un Rīgas reģionā. Cietuši septiņi vīrieši un divas sievietes, piecos gadījumos apsaldētas kājas, bet četros - plaukstas. Alkohola reibums konstatēts pieciem no deviņiem cietušajiem.

Rīgā arī kāda 81 gadu veca kundze mājās kritusi un traumējusi ciskas kaulu, kā rezultātā nevarējusi pakustēties. Gaidot palīdzību, sievietei bijusi neliela ķermeņa atdzišana.

Kurzemē virspusējus roku apsaldējumus guvis vienu gadu vecs bērns, kuru pieaugušais bija ilgāku laiku nesis uz rokām un vēlāk pamanījis, ka bērnam palikušas bālas rokas.

Zemgalē plaukstu apsaldējumu guvis 81 gadu vecs un 50 gadu vecs vīrietis, savukārt 14 gadu veca meitene guvusi pēdu apsaldējumus.

Kāda 54 gadus vecai kundzei konstatēta ķermeņa atdzišana pēc tam, kad viņa pagalmā kritusi un lauzusi iegurņa kaulu. Tā kā sieviete nevarējusi pakustēties, gaidot palīdzību, viņa atdzisusi.

Latgalē kāds 41 gadu ves vīrietis alkohola reibumā ilgāku laiku bijis uz ielas bez cimdiem un tādējādi guvis plaukstu apsaldējumus. Savukārt 22 gadus vecs vīrietis, strādājot mežā gumijas zābakos, apsaldējis kāju pirkstus. Arī kāda 29 gadus veca sieviete guvusi pēdu apsaldējumus, savukŗt 35 gadus vecs vīrietis, alkohola reibumā atrodoties uz ielas, guvis gan pēdu, gan plaukstu apsaldējumus.

Arī Vidzemē kāds 65 gadus vecs kungs guvis kāju apsaldējumus.

Svarīgākais