Šodien Rīgā atklāj "Labdarības māju"

Labdarības veikals, „Ziedot.lv kiosks”, „Ziedot.lv birojs”, mantu ziedošanas punkts un dažādu sociālu aktivitāšu vieta – tas viss vienuviet tiek atklāts šodien kā "Labdarības māja".

Te ikviens varēs apskatīties un iegādāties jaunās preces, iepazīties ar jaunajām telpām un tuvāko mēnešu aktivitāšu plāniem.

„Ziedot.lv jau ilgāku laiku bija lolojis ideju par vietu, kur mājotu labdarība. Tā teikt, vieta, kur tiek apvienotas visas labās lietas, ikvienam, kurš vēlas paveikt labu darbu, Labdarības mājā ir iespēja atrast veidu kā un kam palīdzēt, savukārt, ikvienam, kuram nepieciešama palīdzība ir iespēja pie mums to lūgt, tikt uzklausītam un mēs iespēju robežās palīdzēsim. Ziedot.lv 8 gadu laikā ir novērojis dažādas vajadzības pēc palīdzības un ne vienmēr ir nepieciešami naudas līdzekļi un mantas, bet bieži vien palīdzēt var izrunājoties, uzklausot, sniedzot padomus, iedvesmojot! To arī vēlamies veikt ar dažādām sociālām aktivitātēm,” par Labdarības māju stāsta ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne.

Labdarībai noder jebkādas preces, kuras cilvēkiem pašiem vairs nav nepieciešamas, bet tās grūtībās nonākušais var izmantot. Ilze stāsta, ka vienmēr ir pieprasījums pēc apaviem, gultas veļas, segām, dvieļiem. Ziemā visvairāk nepieciešamas ir siltās preces kā ziemas apģērbs, apavi, segas, spilveni, termosi, mēteļi.

Labdarības mājā notiks arī dažādi pasākumi – semināri, lekcijas, kā arī pēcskolu aktivitātes bērniem. Pirmais šāds pasākums notiks jau 21. februārī.

Labdarības māja katru mēnesi aicina ziedot īpašas lietas. Februāris būs pogu mēnesis, marts – vientuļo auskaru mēnesis. Ilze saka: „ Ikvienam no mums mājās ir liekas pogas; vientuļi auskari, kam otrs pāris ir pazaudēts; nepabeigti adījumi; lentīšu gabaliņi utt. Mēs gribam dot iespēju cilvēkiem, kam šīs lietas ir liekas, nemest tās laukā, bet ziedot labdarībai, no kurām čaklās rokdarbnieces varēs izgatavot unikālus darinājumus. Ziedot.lv kioskā tiek pārdotas vienas mammas darinātas krelles un auskari no pogām, savukārt, pogas veikalos ir ļoti dārgas un ar ziedotām pogām šīs krelles, auskarus var izgatavot lētāk, kas nozīmē, ka lielāka naudas summa no pārdotām krellēm tiek novirzīta labdarībai. Varam apgalvot, ka ikviens cilvēks, kas ziedos mums šīs lietas, palīdz kādam, kam klājas grūti.”

Ilze ir pateicīga ikvienam, kas iepriekš ir piedalījies ziedot.lv rīkotajos projektos: „Latvieši ir ļoti atsaucīgi un līdzcietīgi atverot tik plaši savas sirdis un ziedojot līdzšinējos projektos. Paldies ikvienam, kas ziedojis! Arī šobrīd ļoti daudz smagi slimu bērniņu un jauniešu, trūkumā nonākušas ģimenes lūdz līdzcilvēku palīdzību.”

Labdarības mājas adrese ir Kr.Barona ielā 59/61, kur ikviens var nākt, lai palīdzētu. Tā būs atvērta katru darba dienu no plkst. 9.00 – 19.00 un sestdienās no 11.00 – 16.00.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais