Liepājā sals paralizē tramvaju kustību

Liepājā lielā sala dēļ ceturtdienas rītā pārtrūkuši tramvaja vadi, tāpēc patlaban tramvaju kustība ir apturēta, aģentūrai BNS apstiprināja pašvaldības aģentūras "Liepājas sabiedriskais transports" direktors Gints Lūsis.

Viņš norādīja, ka patlaban brigāde strādā, lai bojājumus novērstu un tuvākajā laikā varētu atsākt kursēt tramvaji.

Cita pilsētas sabiedriskā transporta kustību sals nav ietekmējis, sacīja Lūsis.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā daudzās Latvijas novērojumu stacijās pārspēts 2.februāra aukstuma rekords un sasniegts arī jauns valsts rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Līdz šim aukstākais 2.februāris Latvijā bija 1976.gadā, kad Ziemeļvidzemē termometra stabiņš noslīdēja līdz -26 grādiem, bet jaunais 2.februāra rekords ir -30,7 grādi, kas reģistrēti Zosēnos.

Jauns 2.februāra minimālās gaisa temperatūras rekords sasniegts arī Alūksnē, Bauskā, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jelgavā, Pāvilostā, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Stendē un Zīlānos (Jēkabpilī). Iepriekšējais rekords, kas tika reģistrēts 1940., 1942., 1950., 1954., 1966. vai 1976.gadā, šajās novērojumu stacijās pārspēts par 1-7 grādiem.

Savukārt Skultes, Priekuļu un Rūjienas meteostacijā reģistrēts rekorda atkārtojums – tikpat auksts kā šā gada 2.februāra rītā šeit bija arī 1976.gadā.