Jēkabpils apšaudē cietušie policisti prasa 40 tūkstošu latu kompensāciju

© Jelgavniekiem.lv

Jēkabpils apšaudē abi cietušie policisti Rims Šveds un Salvis Tihanovskis no diviem apsūdzētajiem pieprasa kopumā 40 tūkstošu latu kompensāciju.

To aģentūra BNS uzzināja Zemgales apgabaltiesā Jelgavā, kas otrdien sanākusi uz pirmo tiesas sēdi krimināllietā par bruņoto laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē, kuras laikā tika nošauts policists.

Nedaudz vairāk kā 10 tūkstošu latu kompensāciju pieteicis arī uzbrukumā cietušais spēļu zāles darbinieks.

Lietas izskatīšana pašlaik turpinās ar apsūdzības lasīšanu.

Saistībā ar bruņoto laupīšanas uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei "Fēnikss" šajā lietā apsūdzības uzrādītas piecām personām, proti, toreizējiem policijas specvienības darbiniekiem Leonīdam Koņuhovam un Arvo Žagaram, kā arī bijušajiem Tukuma policistiem brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi. Apsūdzēta arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Attiecībā uz Jēkabpils spēļu zāles epizodi Koņuhovs, Babelis, Žagars un brāļi Hristoforidi apsūdzēti par laupīšanu.

Žagars turklāt apsūdzēts par policista nošaušanu un mēģinājumu noslepkavot otru policistu, bet Denisam Hristoforidi apsūdzība uzrādīta arī par policista nonāvēšanas mēģinājumu.

Lietā apsūdzēts arī Edgars Paruškins un Staņislavs Berkuls. Viņi gan nav iesaistīti Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas epizodē.

Viņiem kopā ar iepriekšminētajām personām apsūdzības izvirzītas par 2008. un 2010.gadā veiktajām zādzībām, 2010.gadā izdarīto svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, 2009.gadā veikto personas sagrābšanu mantkārīgā nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, šajā gadā izdarīto izspiešanu, sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un iznīcināšanu un sveša maksāšanas līdzekļa atkārtotu nelikumīgu izmantošanu un laupīšanu.

Turklāt apsūdzībā norādīts, ka abi iepriekš minētie apsūdzētie, kā arī Koņuhovs un Pāvels Hristoforidi bez attiecīgas atļaujas iegādājās, glabāja, nēsāja, pārvadāja šaujamieroci un munīciju.

Vairāki apsūdzētie apsūdzības raksta nolasīšanas laikā sačukstējās un smīnēja. Saskaņā ar apsūdzību, vairāki uz tiesājamo sola sēdošie ne tikai "izcēlušies" spēļu zāles aplaupīšanā, bet arī vēl virknē epizožu, piemēram, krāsošanas – špaktelēšanas aparāta zādzībā no būvobjekta Jūrmalā, īpašumu apzagšanā, draudēšanā un citās, ziņo portāls Jelgavniekiem.lv.

Jau vēstīts, ka pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī pērn 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki ‒ Koņuhovs un Žagars darbojušies specvienības "Alfa" sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

Svarīgākais