Cēsu novadā paaugstinās atkritumu apsaimniekošanas tarifu

Cēsu novadā no šā gada marta paaugstināsies atkritumu apsaimniekošanas tarifs, pavēstīja atkritumu apsaimniekotāja "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) attīstības daļas vadītājas vietniece Laura Jegorova.

Viņa norādīja, ka šonedēļ Cēsu novada pašvaldības domes sēdē, kurā pēc ZAAO dalībnieku sapulces lūguma atkārtoti tika izskatīts jautājums par atkritumu apsaimniekošanas tarifa maiņu Cēsu novadā, pašvaldības deputāti izteica atbalstu ZAAO līdzšinējai un turpmākajai darbībai, atbalstot sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifa paaugstināšanu Cēsu novadā.

Cēsu novada pašvaldības domes lēmums noteic, ka turpmāk ZAAO sniegto pakalpojumu maksa Cēsu iedzīvotājiem un uzņēmumiem būs 8,2 lati par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) līdzšinējā 6,71 lata par kubikmetru bez PVN vietā. Tarifs stāsies spēkā 1.martā.

Jegorova informēja, ka no 30.janvāra līdz 4.februārim Cēsu novada klientiem plānots izsūtīt aprēķinus ar jauno pakalpojuma maksu 2012.gadam. "Arī personām, kas saņem ikmēneša rēķinus no ZAAO, janvāra rēķinā tiks iekļauta informācija par izmaiņām sadzīves atkritumu savākšanas un apsaimniekošanas maksā," apliecināja ZAAO pārstāve.

Svarīgākais