Valsts prezidents dāvina grāmatas savām skolām

Otro gadu pēc kārtas turpinās Kārļa Ulmaņa aizsāktā Draudzīgā aicinājuma tradīcija, pasākuma ietvaros skolu absolventi var atcerēties savu skolu un dāvināt grāmatas.

«Neskatoties uz internetu un informācijas tehnoloģijām, grāmata ir vērtība. Tā mūs vienmēr ir vienojusi un skolojusi. Grāmata ir kā relikvija, un apliecinājums, ka mēs arī turpmāk grāmatu turēsim vērtē,» svinīgo pasākumu atklāja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Valsts prezidents Andris Bērziņš vakar pasniedza grāmatas skolām, kurās mācījies. Viņš uzskata, ka nav iedomājams nekas labāks par iespēju visu mūžu mācīties. «Stabilām zināšanām ir nepieciešamas grāmatas, bet nepietiek grāmatu izlasīt tikai vienu reizi. Uzdāvināt grāmatu ir visvērtīgākais mantojums,» dāvinot grāmatas Siguldas ģimnāzijai un vidusskolai, kā arī Strazdumuižas internātskolai, norādīja A. Bērziņš.

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Vilnis Trupavnieks stāsta, ka prezidents skolu atcerējies ne tikai šajā dienā, bet arī iepriekš. «Ir patīkami, ka prezidents turpina Draudzīgā aicinājuma tradīciju. Grāmata Zīmes un simboli noderēs gan radošo, gan pētniecisko darbu veikšanai, kā arī mācību procesiem stundās. Jau ilgus gadus mūsu skolā ir tradīcija, ka 12. klases absolventi savā izlaiduma dienā skolai dāvina vērtīgas grāmatas. Mēs esam ļoti pateicīgi absolventiem un viņu vecākiem par dāvinājumiem skolai,» gandarīts stāsta V. Trupavnieks.

Rīgas nami katrai Rīgas skolai dāvināja grāmatu Latvijas kultūras vēsture. Izdevniecības Jumava, Jānis Roze un Atēna skolām dāvināja gan klasiku, gan jaunākus izdevumus. Grāmatas savām, savu bērnu un radinieku skolām dāvināja – hokeja leģenda Artūrs Irbe, Draudzīgā aicinājuma idejas atjaunotājs, Rīgas namu valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs, Jumavas prezidents Juris Visockis, LNT īpašnieks Andrejs Ēķis, režisore Vija Beinerte, aktieris Varis Vētra u. c.

Līdz 29. janvārim no pulksten 12 līdz 19 Melngalvju namā darbosies Grāmatu pietura.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais