Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h varētu izteikt tikai brīdinājumu

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā (km/h) varētu izteikt tikai brīdinājumu, paredz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izstrādātie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK).

Grozījumi izstrādāti, lai uzlabotu satiksmes drošību, ņemot vērā reālo situāciju uz Latvijas ceļiem, kā arī citu valstu pieredzi un praksi šajā jomā.

Izmaiņas paredz, ka fotoradars ātruma pārsniegšanu fiksēs un naudas sodu piemēros, ja atļautais ātrums tiks pārsniegts par vairāk nekā 11 km/h. Tāpat kā līdz šim – par to pārkāpumu uzskaites punktus nepiešķirs.

Ja policija konstatēs ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h virs atļautās normas, autovadītājam piemēros administratīvo sodu – brīdinājumu, bet pārkāpuma uzskaites punkti netiks piešķirti. Ja braukšanas ātrums tiks pārsniegts par 11–20 km/h, autovadītājam izteiks brīdinājumu vai piemēros naudas sodu bez punktu piešķiršanas.

Pašlaik policija piemēro vienu sodu visiem pārkāpumiem par 1–20 km/h virs atļautās normas – brīdinājumu (administratīvais sods) vai naudas sodu, nepiešķirot pārkāpumu uzskaites punktus.

Plānots, ka jau tuvākajās dienās grozījumi APK noteiktā kārtībā tiks virzīti iesniegšanai Saeimā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais