Par traģisko negadījumu Līvbērzē uzsākts kriminālprocess

Otrdienas pēcpusdienā Jelgavas novadā uz šosejas notriekta sešgadīga meitene, kura notikuma vietā gājusi bojā. Laikraksta "Zemgales Ziņas" interneta portāls ziņo, ka auto vadījis novada domes Sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes speciāliste Diāna Purviņa skaidro, ka negadījums noticis sabiedriskā transporta pieturas tuvumā. Sešgadīgā Līvbērzes vidusskolas skolniece un viņas 14 gadus vecā radiniece braukušas mājup no skolas. Meitenes pieturā „Brakšķu stacija” no autobusa izkāpušas, kad jaunākā izrāvusies otrai no rokām un skrējusi pāri ielai. Tai brīdī pretim braucis V. Beitāns, kas nav spējis nobremzēt un meiteni notriecis. D. Purviņa piebilst, ka cietusī ielu šķērsojusi aiz autobusa.

V. Beitāns portālam skaidrojis, ka notikušo centies novērst: „Cik vien iespējams, griezu mašīnas stūri uz labo pusi, bet neko nespēju izdarīt, biju pārāk tuvu. Labi, ka otra meitene nemetās mazākajai pakaļ, citādi varēja notikt vēl lielāka traģēdija.”

Pretrunīga informācija saņemta par domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes lomu notikušajā. D. Purviņa norāda, ka iesaistītajā automašīnā bijis viens cilvēks, noliedzot izskanējušo versiju, ka blakus vadītājam bijis domes priekšsēdētājs. Savukārt V. Beitāns skaidro, ka domes vadītājam zvanījis uzreiz pēc notikušā, kurš ieradies 20 minūšu laikā. Z. Caune informāciju apstiprina.

No traģēdijas esot bijis gandrīz neiespējami izvairīties, un policijas pārstāve esošo skaidro ar nelaimīgu apstākļu sakritību. Turklāt meitenes pārvietojušās ar sabiedrisko, nevis bērnu autobusu, tādēļ uz autobusa nav bijusi zīme par papildus uzmanības nepieciešamību. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, V. Beitāns noteikto braukšanas ātrumu nav pārkāpis.

Z. Caune ģimenei sola nodrošināt kā materiālo, tā morālo atbalstu, gādājot psihologa palīdzību, ziņo Zemgales Ziņas. Iesaistījusies arī Līvbērzes vidusskolas direktore Lilija Grase un skolas sociālais darbinieks.

Savukārt ģimenes pārstāvis Rihards Rihters nelaimes cēloni meklē netīrītajās ceļa malās, jo kupenu dēļ gājējiem neatlicis nekas cits, kā iet pa brauktuves daļu.

Par notikušo VP uzsākusi kriminālprocesu, tai skaitā nosakot tiesu medicīnas, kā arī auto tehnisko ekspertīzi. Aizturētā statuss V. Beitānam pagaidām nav piemērots, jo tiek noskaidroti notikušā apstākļi.

Policija tāpat atgādina, ka nepareiza brauktuves šķērsošana ir viens no galvenajiem cēloņiem nelaimes gadījumos ceļā no skolas uz mājām. Transportlīdzekļu vadītājiem pieturvietu tuvumā jābūt īpaši uzmanīgiem, jo uz ceļa jebkurā brīdī var izskriet bērni.