Šampētera iedzīvotāji šaubās, ka sievieti nokoda klaiņojoši suņi

Policija kopš piektdienas Pārdaugavā meklē suņu baru, kas līdz nāvei sakoda sievieti. Tomēr vietējie iedzīvotāji pārliecināti, ka Šampētera apkārtnē nav klaiņojošu suņu bars, un sievietes nāvē klaiņojošie suņi nav vainojami.

Ceturtdien Šampēterī, visticamāk, klaiņojuši suņi saplosīja sievieti, norāda policija. Izteikta versija, ka tie ir klaiņojoši suņi, tomēr aptaujātie Šampētera iedzīvotāji stāsta, ka apkārtnē nekad nav manījuši klaiņojošu suņu baru.

Rotveilera saimniece Evija stāsta, ka nav redzējusi klaiņojošu suņu baru. Tomēr agresīvi suņi manīti Zasulauka stacijas pusē, tomēr nav redzēts, ka tie klaiņotu apkārt. Arī Stella norāda, ka netālu no Zasulauka stacijas redzēti suņi.

Ausma ir ilggadēja Šampētra iedzīvotāja un stāsta, ka suņi rej kaut kur tālu aiz uzņēmuma "NP Business Centre" teritorijas sētas: "Apsargs man teica, kopš uzsnidzis sniegs, suņi lec pāri sētai. Klaiņojošos suņus neesmu redzējusi."

Iedzīvotāji stāsta, ka privātmāju īpašnieki saviem suņiem ļauj staigāt ārpus sētas bez uzraudzības. Patversmes „Dzīvnieku draugs” direktore Solvita Vība norāda: "Tie nevar būt mājas suņi. Nav tik agresīvu piecu mājas suņu, kas satiekas un iet uzbrukumā. Ja tas bija klaiņojošs suņu bars, tad patversmes sētniece būtu to pamanījusi. „Dzīvnieku draugs” teritorija būtu viena no pirmajām vietām, kur suņi dotos, jo, ja suņi ir agresīvi pret cilvēkiem, tad tie tāpat izturas arī pret dzīvniekiem." Arī patversmes darbiniece, kas nevēlējās atklāt savu vārdu, norāda, ka suņi rūpnīcas teritorijā vienmēr ir bijusi problēma, tomēr nav konkrēti identificēti suņi, kas atrodas šajā teritorijā.

Ausma domāju, ka sētniece aiz bailēm centusies suņus atvairīt ar lāpstām, bet tie saniknojušies, kā rezultātā uzbrukuši sievietei. "Pašai ir gadījies, ka pretī skrien suņi, bet, stāvot mierīgi, tie vienkārši paskrien garām," atzīst Ausma.

„NP Business Centre” pārstāve Signe Znotiņa-Znota informē, ka rūpniecisko teritoriju kopš ceturtdienas apsargā pastiprinātā režīmā, un nepieciešamības gadījumā apsardzes darbinieki nekavējoties sazināsies ar Valsts policiju un atbildīgajiem dienestiem.

Apsaimniekotāju uzņēmuma vadība sazinājās ar bojāgājušās tuviniekiem. Uzņēmuma vadība bojāgājušās tuviniekiem sniegs nepieciešamo finansiālo un morālo palīdzību.

Ikviens Šampētera iedzīvotājs tiek aicināts sadarboties ar Valsts policiju un atbildīgajiem dienestiem, nekavējoties ziņojot par pamanītiem klaiņojošiem suņiem, zvanot pa tālruni 110.