Latvijā vizītē šodien ierodas NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens

Latvijā vizītē ieradīsies NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens, kuram Rīgā paredzēta intensīva vizītes programma.

Prezidenta Preses dienestā aģentūra BNS uzzināja, ka plkst.11 Rasmusenam paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un pēc tās notiks abu amatpersonu preses konference.

Jau pulksten 12.20 NATO ģenerālsekretāram Ārlietu ministrijā ieplānota tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, aizsardzības ministru Arti Pabriku un satiksmes ministru Aivi Roni.

Rasmusens piedalīsies arī 1991.gada barikāžu aizstāvju atcerei veltītajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā.

Savukārt plkst.14.55 Rasmusens tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kam sekos Latvijas un NATO saprašanās memoranda par kiberdrošību parakstīšana Ministru kabinetā un abu amatpersonu preses konference.

Premjera birojā aģentūru BNS informēja, ka amatpersonas apspriedīs gaisa telpas patrulēšanas jautājumus un sadarbību NATO misijās.

Saprašanās memorands, ko parakstīs premjers un NATO ģenerālsekretārs, paredz formalizēt sadarbību informācijas tehnoloģiju aizsardzības jomā, izveidojot jaunus mehānismus risku novēršanai.

Vizīte beigsies ar Rasmusena dalību diskusijā ar jaunajiem līderiem par gudrās aizsardzības iniciatīvu un nepieciešamajiem risinājumiem tās efektīvai ieviešanai. Diskusija sāksies plkst.15.55 viesnīcā "Radisson Blu Latvija".

Latvija būs pēdējā pieturvieta Rasmusena Baltijas valstu apmeklējumā. NATO ģenerālsekretārs vispirms apmeklēs Lietuvu – 18.–19.janvārī, Igauniju – 19.–20.janvārī – un Latviju – 20.janvārī.

Rasmusena vizīte Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, bija plānota pērn novembra vidū, taču traumas dēļ tā tika atcelta. Ierakstā savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" Rasmusens pavēstīja, ka piedzīvojis nopietnu kritienu, braucot ar velosipēdu, un guvis lūzumus kreisajā plecā.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais