Tīģerēnam Klifam Grantam joprojām veselības problēmas

Amūras tīģerēnam Klifam Grantam ir radušās veselības problēmas, tāpēc uz pusotru mēnesi vai ilgāk ir pārtrauktas tīģerēna gaitu tiešraides internetā.

Zooloģiskā dārza darbiniece Laura Līdaka ziņo, ka Klifam Grantam šobrīd ir veselības problēmas, kas saistītas ar iepriekš gūtajām traumām. Tīģerēns atrodas vetārstu un kopēju uzraudzībā.

L. Līdaka neko daudz par Klifa veselības stāvokli nevēlējās atklāt, lai vēlāk nerastos pārpratumi. Viņa minēja, ka šobrīd tīģerēnam tiek veiktas pārbaudes un ņemtas analīzes. Analīžu rezultāti vēl tiek gaidīti. L.Līdaka solīja, ka zoodārza darbinieki ziņos, tiklīdz būs kādas pozitīvas izmaiņas tīģerēna veselības stāvoklī.

Amūras tīģerēns Klifs Grants piedzima pērnā gada 30.jūlijā. Kad tīģerēns bija trīs dienas vecs, viņa māte Katrīna, remontdarbu trokšņa satraukta, sāka pārnēsāt mazuļus, meklējot tiem drošu paslēptuvi. Klifs Grants bija salauzis ķepu, nokrītot no mītnes plaukta. Nomocītos tīģerēnus mātei atņemt bijis grūti. Tā zoodārza darbinieku aprūpē nonāca divi tīģeru mazuļi- Klifs Grants un viņa māsiņa, kura no gūtajiem ievainojumiem drīz nomira.

Tīģerēns ir cilvēku audzināts, un nereti šādus dzīvniekus piemeklē arī veselības problēmas. Klifs Grants dzīvnieku kopēju un vetārstu aprūpē nonāca trīs dienas pēc piedzimšanas.

Sākot ar 15.decembri no plkst.13.00 līdz 14.00 tīģerēnu varēja vērot zoodārza apmeklētāji. Vetārsti ieteica Klifam veikt ārstniecisko fizkultūru, kas izpaužas regulārās pastaigās, lai veicinātu kāju lūzuma saaugšanu un muskulatūras attīstību. Pateicoties Lattelecom atbalstam, Klifa Granta gaitām varējis sekot līdzi tiešraidēs web kamerās, tomēr tagad, kad tīģerēnam ir veselības problēmas, viņa fizkultūras stundas lielajā tīģeru aplokā nenotiek. Šī iemesla dēļ arī tiešraides ir pārtrauktas.

Svarīgākais