Latvijas radio palielinās darbinieku skaitu un likvidēs muzikālās pauzes

Atšķirībā no citām radiostacijām, Latvijas Radio 1 izceļas ar saturu, tāpēc, vēloties nezaudēt šo statusu, būtu jāatsakās no muzikālajām pauzēm, aizstājot tās ar paplašinātiem ziņu izklāstiem, vēlāk, iespējams, izveidot jaunu raidījumu vai rubriku, pēc apstiprināšanas amatā par vēlamajām izmaiņām nra.lv teica jaunais LR vadītājs Jānis Siksnis.

Pagaidām nekas vēl nav nolemts, lai ieviestu šādus jauninājumus, bet jau tagad ir zināms, ka noteikti būs nepieciešams papildu finansējums, skaidro J. Siksnis. „Iesākumā daudz pūļu nevajag – varam pagarināt jau esošos ziņu raidījumus un aizpildīt ētera laiku, bez nepieciešamības likt mūziku. Sāksim pamazām, es būtu priecīgs, ja jauninājumus varētu ieviest sestdienās un svētdienās, kā arī raidījumā „Labrīt”. Izņēmums gan būtu raidījums „Kultūras Rondo”, kur tiek atskaņota mūzika no teātra izrādēm vai no tikko iznākušiem mūzikas albumiem”, stāsta J. Siksnis.

Latvijas Radio 1 daudzus raidījumus veido no sadarbības partneru naudas, kas ir nestabils pasākums, jo līgumi tiek slēgti maksimāli uz gadu, tāpēc finansējums šim jauninājumam būtu jāsaņem no valsts, informē J. Siksnis.

Domas Latvijas Radio (LR) darbinieku vidū par šo jautājumu dalās. J. Siksnis apgalvo, ka tiks veiktas arī klausītāju aptaujas un noskaidrots viedoklis šajā jautājumā. Mūsu darbinieki jau ir atklājuši, kur izvietot aptaujas jautājumus, kur tiks „aizsniegti” pastāvīgie klausītāji, informē J. Siksnis.

Prioritāte šobrīd noteikti ir Latvijas Radio 1 mājas lapas uzlabošana, muzikālo paužu izņemšana no raidījumiem varētu sākties gada otrajā pusē, norāda J. Siksnis.

J. Siksnis uzsver arī to, ka ir jāpilnveido un jāuzlabo esošo raidījumu saturs. Piemēram, Aida Tomsona raidījumā „Ķrustpunktā” runā par tēmām, kas jau ir sasāpējušas, aktuālas un skaļas valsts robežās. J. Siksnis uzskata, ka LR kā medija pienākums ir sniegt klausītājiem jaunāko informāciju gan ekonomikas pasaulē, gan par jaunumiem ārzemēs un citās jomās. Pat, ja nav noticis nekas sensacionāls, būtu jārunā par tēmām, kā notikumi ārzemēs var ietekmēt Latviju un tamlīdzīgi, uzskata J. Siksnis.

Noteikti uzmanība tiks pievērsta sporta raidījumiem. Gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, tiks veidots speciāls raidījumu cikls, stāsta J. Siksnis.

J. Siksnis atzīst, ka visticamāk būs jāpieņem jauni darbinieki, protams, ja tiks akceptēta šī ideja, un paužu aizpildīšanai tiks veidoti jauni raidījumi. Jau šobrīd LR darbojas daudzi patstāvīgie ārštatnieki, taču vēlāk noteikti būs nepieciešami jauni cilvēku resursi.

Neatkarīgā Rīta Avīze jau ziņoja, ka par jauno Latvijas Radio kļuvis tā ilggadējais darbinieks Jānis Siksnis, kurš pēdējo pusotru gadu vadīja ziņu dienestu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais