Turpmāk policija uz vietas automašīnām varēs pārbaudīt riepu protektora dziļumu

Valsts policija (VP) ir iegādājusies digitālas riepu protektora dziļuma mērierīces un līdzās ikdienas darbam tagad varēs pārbaudīt arī protektora dziļumu, informēja VP.

Līdz šim policijai šādu mērierīču nebija, un, ja radās aizdomas par neatbilstošu protektora dziļumu, autovadītājam kopā ar policiju bija jādodas uz tuvāko Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodaļu, lai izmērītu protektora dziļumu. Tagad šādu pārbaudi varēs veikt uz vietas.

Lai vērstu autovadītāju uzmanību uz to, cik būtiska ir braukšana ar laika apstākļiem atbilstošām riepām, kurām protektora dziļums atbilst normatīvo aktu prasībām, otrdien Biķernieku trasē Valsts policija sadarbībā ar "Drošas braukšanas skolu" organizēs informatīvu pasākumu ar paraugdemonstrējumu elementiem.

Neatbilstošs riepu protektora dziļums paaugstina ceļu satiksmes negadījumu risku.

Valsts policija atgādina, ka minimālais pieļaujamais vieglo automobiļu riepu protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 milimetri, savukārt ziemas riepām – četri milimetri. Ja riepu protektora dziļums ir mazāks nekā minimālais pieļaujamais, tas nozīmē, ka automašīnas tehniskais stāvoklis neatbilst ceļu satiksmes noteikumos prasītajam un rada apdraudējumu sev un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Svarīgākais