Latvijā nākamnedēļ vizītē ieradīsies NATO ģenerālsekretārs

Latvijā nākamnedēļ, 20.janvārī, vizītē ieradīsies NATO ģenerālsekretārs Anderss Fo Rasmusens.

NATO ģenerālsekretāram paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kā arī premjeru Valdi Dombrovski. Vizītes programma vēl tiek saskaņota, aģentūrai BNS norādīja aizsardzības ministra preses sekretāre Inga Saleniece.

Viens no tematiem, ko amatpersonas pārrunās, būs Baltijas gaisa patrulēšanas misijas nākotne, iepriekš apliecināja prezidents. Par misijas nākotni lēmumu paredzēts pieņemt maijā gaidāmajā NATO samitā Čikāgā. Pašlaik misijas mandāts ir noteikts līdz 2014.gadam, taču Latvija vēlas, lai tā no terminētas kļūtu par beztermiņa.

Prezidents iepriekš norādījis, ka, pirmo reizi tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru šoruden Briselē, ticis apsolīts, ka galīgā lēmuma pieņemšana par misijas nākotni tiks veicināta. Bērziņš cer, ka līdz NATO samitam Čikāgā tas notiks.

Pēc amatpersonu tikšanās plkst. 11.55 paredzēta kopīga preses konference.

Latvija būs pēdējā pieturvieta Rasmusena Baltijas valstu apmeklējumā. NATO ģenerālsekretārs vispirms apmeklēs Lietuvu – 18.–19.janvārī, Igauniju – 19.–20.janvārī – un Latviju – 20.janvārī.

Rasmusena vizīte Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, bija plānota pērn novembra vidū, taču traumas dēļ tā tika atcelta. Ierakstā savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" Rasmusens pavēstīja, ka piedzīvojis nopietnu kritienu, braucot ar velosipēdu, un guvis lūzumus kreisajā plecā.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais