LTV: pēc strīda ar vecākiem pusaudze izlec pa piektā stāva logu

Pēc izlekšanas pa piektā stāva logu slimnīcā nonākusi 13 gadus veca meitene, vēstīja Latvijas Televīzijas "Panorāma".

Televīzija ziņoja, ka tas noticis pēc strīda ar vecākiem.

Meitene slimnīcā atrodas kopš sestdienas vakara un katru dienu operācija sekojot operācijai, jo ārsti pūlas panākt, lai meitene nepaliktu par invalīdu. Viņa guvusi mugurkaula un iegurņa traumas. Ārsti ir pārsteigti, ka pusaudzis sevi tīšām sakropļojis šādā veidā.

Psihoterapeite Gunta Andžāne norādīja, ka bērni no vecākiem iemācās, kā risināt strīdus. "Iespējams, ka konkrētajai meitenei pieredze bija tāda, ka dusmās ir kaut kur jāiet. Konfliktu risina ar strauju aiziešanu, ar pagriešanos, ar durvju aizciršanu. Iespējams, ka tajā situācijā bija tā, ka durvis bija ciet, tur kāds stāvēja, viņa neapzināti pagriezās uz citu pusi," minēja eksperte.

Viņa aicināja vecākus vairāk būt kopā ar saviem bērniem un viņos ieklausīties.

"Vecāki droši vien ir laimīgi, kad uz kārtējo jautājumu, kā tev iet, bērns atbild - labi, skolā neko neuzdeva. Abas puses ir apmierinātas, problēmu nav. Nevajadzētu sevi iemidzināt ar sajūtu, ka viss tiešām ir kārtībā. Varbūt vajag atrast 20 minūtes, pusstundu kaut vai nedēļā un apsēsties pusaudzim blakus un paklausīties, ko viņš runā, ko saka. Blakus esot un klusējot, rodas ļoti interesantas situācijas. Vajag pamēģināt. Ja tev ir ko teikt, tas izlauzīsies uz āru agrāk vai vēlāk," sacīja ārste.

Latvijā

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā samazinājās par 0,1%, bet gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2023.gada jūniju - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.