Piešķir stipendijas jaunajiem talantiem

© F64 Photo Agency

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) kopš pavasara rīko Okartes Talantu programmu – konkursu, kas dod iespēju jauniešiem iegūt stipendijas savu ideju īstenošanai un talantu attīstīšanai. Vakar noslēdzās šīs programmas otrais etaps Izglītība un zinātne, un stipendijas tika piešķirtas desmit jauniešiem.

Kopumā Okartes Talantu programmai izglītībā un zinātnē bija pieteikušies 27 jaunieši no visas Latvijas vecumā no 10 līdz 20 gadiem, iesniedzot savus pieteikumus tādās zinātņu jomās kā matemātika, ķīmija, fiziska, dabaszinātnes, ekonomika un medicīna. Desmit mērķtiecīgākie – Andrejs Kuzņecovs, Nikita Kvasovs, Lāsma Puriņa, Niks Mežvēvers, Oskars Kupčs, Elvis Rubīns, Ilona Koršunova, Inna Golovanova, Roberts Darģis un Elizabete Folkmane – tika izvirzīti finālam, un visi arī ieguva finansiālu atbalstu, kura kopējā summa bija desmit tūkstoš latu. Lielāko stipendiju 3900 latu apmērā saņēma Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti Oskars Kupča un Kristians Melnis. Abi puiši turpinās strādāt pie jaunas ierīces izgudrošanas, kas paredzēta gaisa plūsmas paātrināšanai un.

Dalībniekus izvērtēja kompetenta un erudīta žūrija – LMT prezidents Juris Binde, Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas profesore Tatjana Koķe, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, RTU Biomateriālu un biomehānikas institūta direktors Ivars Knēts, LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents un izglītības metodiķis Jānis Ragis-Raģis. Galvenais žūrijas loceklis Juris Binde norādīja, ka šīs programmas dalībniekiem piemīt vairākas kopīgas īpašības – mērķtiecība, vēlēšanās izzināt un vēlme radīt ko jaunu – un aicināja konkursa dalībniekus neaizbraukt no Latvijas, bet mācīties un strādāt šeit pat. Tāpēc ar prieku paziņoja, ka drīz vien sāksies pieteikšanās Okartes Talantu programmas trešajam etapam, kur LMT dos finansiālu atbalstu jauniešiem, kuriem ir talants mākslā, mūzikā vai citās kultūras jomās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais