Gada pirmā melnā piektdiena nebūs kaitīga

Lai gan parasti sabiedrībā valda neliels uztraukums par to, ko atnesīs melnā piektdiena, astrologi un numerologi ir pārliecināti - šī gada pirmā melnā piektdiena nebūs bīstama.

Sabiedrībā bieži dzirdami aizspriedumi un pietāte pret 13. datumu piektdienā, patiesībā latviešu folklorā skaitlis 13 neparādās un tam nav īpašas nozīmes. „Melnā piektdiena ir tautas kristietības priekšstats, ka apokalipses 13. nodaļā minēts Antikrists jeb Zvērs. To var saistīt arī ar Lielo piektdienu, kad Jēzu sita krustā. Divu vienību sakritība sabiedrībā radījusi māņticību un bailes,” stāsta Latvijas Universitātes folkloras profesore Janīna Kursīte. Latviešiem pret šo dienu nevajadzētu būt kādai īpašai attieksmei, tas ienācis no Rietumeiropas un dažādiem kristietības aspektiem.

Numeroloģe Dita Blūma skaidro, ka skaitlis 13 sevī ietver 1, kas norāda uz mērķtiecīgumu, aktivitāti un jauna aizsākšanu, un 3, kas aptver sabiedriskumu, optimismu un vieglumu. Skaitļa 13 ciparu summa ir 4, kas simbolizē stabilitāti, darbu un likumu ievērošanu. „Baidīties nav iemesla, datuma ciparu vibrācijas uz katru cilvēku iedarbojas savādāk,” pārliecināta D.Blūma.

Arī numeroloģe Inguna Balgalve ir pārliecināta, ka nav tādu datumu, kurus varētu uzskatīt par laimes vai nelaimes vēstošiem. „Pat tad, ja kādam ir fakti, kas to apstiprina, tas attiecas tikai uz konkrēto indivīdu. Ar neveiksmīgo dienu akcentēšanu aizraujas cilvēki, kas gaida, ka kāds cits pateiks priekšā lēmumus,” norāda I.Balgalve.

Sešus gadus sekojot līdzi melno piektdienu notikumiem, astrologs Kristaps Baņķis stāsta, ka pēdējos sešos gados melnās piektdienas bijušas reti harmoniskas. „Mēness kalendārs rāda, ka gandrīz visu dienu būs harmoniska enerģija, kas dos spēku un veicinās izlēmību,” vēsta K. Baņķis, iesakot lielākajiem skeptiķiem paveikt ko nozīmīgu un jaunu. Astrologs skaidro, ka arī planētu savstarpējā mijiedarbība būs ar harmonijas pārsvaru, tas nozīmē, ka griba un darbības tiks saliedētas, varēs uzsākt stabilas un ilgstošas attiecības, būs veiksmīgi pirkumi un pozitīvas emocijas.

Portāla astrologi.lv speciālisti iesaka enerģiju izmantot kaut kā jauna veidošanai. Organisms būs noskaņots uz aktivitāti un enerģijas tērēšanu. Īpaši labi veiksies visas darbības, kas kaut ko „atņem nost”, tās ir vērstas uz organisma attīrīšanu un atindēšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.