Pēc dzelzceļa negadījuma Naujenes pusē iedzīvotāji brīdināti par iespējamu ūdens piesārņojumu

Pēc dzelzceļa negadījuma Naujenes pagastā iedzīvotāji ir brīdināti par iespējamu ūdens piesārņojumu, informē Valsts vides dienesta (VVD) vadītājs Vilis Avotiņš.

Viņš pieļāva, ka izlijušās vielas varētu piesārņot gruntsūdeņus. Tādēļ tuvējie iedzīvotāji ir brīdināti par iespējamu ūdens piesārņojumu, kas var parādīties tuvāko dienu laikā.

Pagaidām nav zināms precīzs piesārņojuma daudzums, taču, pēc sākotnējās informācijas, kas ir Avotiņa rīcībā, šķīdinātājs ir izlijis lielā daudzumā, teju visa cisterna. Tomēr viņš uzsvēra, ka regulāri tiks veiktas analīzes un vides monitorings.

"Situācija katru dienu var mainīties," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas Krauja svētdien naktī noskrējušas no sliedēm 17 kravas vilciena cisternas, kas pamatā vedušas eļļu, un no piecām cisternām ir noplūdusi eļļa un šķīdinātājs, aģentūru BNS informēja "Latvijas dzelzceļa" (LDz) pārstāvis Māris Ozols.

Viņš norādīja, ka kopumā no sliedēm noskrējuši 17 vagoni, bet 16 ir apgāzušies. No pieciem vagoniem noplūdusi minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs.

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais