Pasažieru vilcienu kustība nav traucēta kravas vilcienu avārijas dēļ Daugavpils novadā

Pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu nav traucēti avārijas dēļ, kad pagājušajā naktī no sliedēm noskrēja 16 kravas vilciena cisternas Daugavpils novada Naujenes pagastā netālu no dzelzceļa stacijas "Krauja", LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja "Latvijas Dzelzceļa" sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Birzule.

Viņa informēja, ka iekšzemes pasažieru vilcienu kustību avārija nav ietekmējusi, jo negadījums noticis jau aiz Daugavpils.

Traucēta vienīgi esot bijuši pasažieri vilcienos Rīga - Minska un Minska-Rīga, taču ātri rasts risinājums, izmantojot autobusus, un pasažieri savu galamērķi ir sasnieguši.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas "Krauja" svētdien naktī noskrējušas no sliedēm 16 kravas vilciena cisternas. Avārijas rezultātā eļļveidīgs šķidrums noplūda no divām cisternām. No vienas cisternas, kurai avārijas rezultātā radās plaisa, noplūda atšķaidītājs.

Lai neļautu vielām noplūst dabā, ap tām izveidots aizsargvalnis. Kopējā ierobežotā platība ir 4000 kvadrātmetru.

Šobrīd notikuma vietā turpina darboties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī "Latvijas dzelzceļa" darbinieki, lai novērstu avārijas sekas.

Apkārtējiem iedzīvotājiem vielu noplūde tiešu apdraudējumu nerada.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais