Nākamnedēļ turpinās apspriest NEPLP kandidātus

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā nākamnedēļ turpinās apspriest Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kandidātus, liecina komisijas darba kārtība.

Uz sēdi otrdien plkst.10 aicinātas biedrības un nodibinājumi, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, lai deputāti varētu konsultēties par NEPLP kandidātiem. Savukārt trešdien plkst.10 Saeimā notiks diskusija ar izvirzītajiem 17 kandidātiem uz NEPLP. Šajā diskusijā varēs piedalīties deputāti un biedrību un nodibinājumu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka uz NEPLP piecām vietām bija 41 kandidāts, bet Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti uz otro kārtu izvirzīja 17 kandidātu. Tie ir Anita Brauna, Ainārs Dimants, Aija Dulevska, Māra Eglīte, Gints Grūbe, Pēteris Krilovs, Andris Mellakauls, Aleksandrs Mirlins, Dainis Mjartāns, Ilmārs Muuls, Rita Našeniece, Ilze Strenga, Rolands Tjarve un Ivars Zviedris, kā arī trīs pašreizējie padomes locekļi, kuri izvirzīti un ieguvuši četras opozīcijas deputātu balsis, un tie ir pašreizējie padomes locekļi Dace Buceniece, Sergejs Kārītis, kā arī padomes jurists Andris Ķēniņš.

Par kandidātu vērtēšanas kritērijiem izvirzīti augstākā izglītība, vismaz piecus gadus ilga profesionāla vai akadēmiska pieredze plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un laba reputācija. Saeima par padomes sastāva apstiprināšanu varētu lemt 19. vai 26.janvārī. NEPLP locekļus ievēlē uz pieciem gadiem.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais