Pa bezmaksas tālruni visvairāk rīdzinieku pērn konsultējušies par pabalstiem

Pa bezmaksas sociālās palīdzības informatīvo tālruni visvairāk rīdzinieku pērn konsultējušies par pabalstiem, informē Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice.

Kopumā sniegtas 25 619 konsultācijas.

Brice pastāstīja, ka visvairāk iedzīvotājiem sniegta informācija par pabalstiem Rīgā – 7654 reizes, par Rīgas Sociālā dienesta teritoriālo centru, dienas centru adresēm, sociālā darba speciālistu pieņemšanas laikiem – 2775 reizes.

Rīdziniekiem sniegtas konsultācijas par trūcīgā un maznodrošinātās personas statusa piešķiršanu 2115 reizes, kā arī par Eiropas Komisijas pārtikas paku saņemšanas vietām 2252 reizes.

Visvairāk rīdzinieki zvanījuši martā, kad dienā vidēja tika atbildēts uz 159 jautājumiem.

Pa bezmaksas informatīvo tālruni var saņemt konsultācijas par sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas iespējām Rīgas pašvaldībā, informāciju sniedz divi sociālā darba speciālisti.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais