Elektroapgāde traucēta aptuveni trim tūkstošiem mājsaimniecību Latvijā

Elektroapgāde trešdienas vakarā traucēta aptuveni trim tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, un visvairāk elektroapgādes traucējumu pēc pulksten 18 bija Zemgalē un Vidzemē.

"Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere pastāstīja, ka pulksten 17 lielākie elektroapgādes traucējumi bija novērojami Kurzemē un Vidzemē un tajā laikā elektroapgāde kopumā bija traucēta aptuveni trim tūkstošiem mājsaimniecību, savukārt jau pēc stundas, kad lielākās problēmas Kurzemē un Vidzemē bija novērstas, būtiski elektroapgādes traucējumi radās klientiem Zemgalē, līdz ar to elektroapgādes traucējumi arī pulksten 18 bija aptuveni trim tūkstošiem "Sadales tīkla" klientu.

"Vienā vietā problēmas tiek novērstas, bet citās tās rodas," atzina Bidere.

Viņa arī norādīja, ka pašlaik vētra, kas lielāko spēku sasniedza Kurzemes piekrastē, sāk virzīties uz Vidzemi, kur tiek prognozētas brāzmas līdz 22 metriem sekundē, pārsvarā Vidzemes piekrastē. ""Sadales tīkla" Kurzemes rietumu un dienvidu reģiona 57 operatīvās un remonta un celtniecības brigādes ir novērsušas lielākos elektroapgādes traucējumus Ventspils, Liepājas, Talsu, Tukuma apkārtnē," sacīja Bidere un piebilda, ka bojājumu novēršanai tiek izmantoti visi "Sadales tīkla" resursi.

Bidere arī paskaidroja, ka Vidzemē lielākās problēmas radīja bojājumi Limbažu–Alojas elektrolīnijā, kur konstatēti bojājumi divos vidsprieguma posmos, taču pēc pulksten 18 šie bojājumi jau bija novērsti. "Jārēķinās, ka vētra nav mitējusies un ir iespējami atkārtoti atslēgumi," viņa uzsvēra.

"Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, kā arī netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot cilvēku drošībai bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, jāziņo "Latvenergo" klientu servisam.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka trešdienas pēcpusdienā elektroapgādes traucējumi bija pusotram tūkstotim "Sadales tīkla" klientu, savukārt pagājušā gada 27.decembra vakarā, kad pēdējo reizi visā Latvijā bija novērojamas spēcīgas vēja brāzmas, bez elektrības bija aptuveni 40 tūkstoši mājsaimniecību.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un seši meitasuzņēmumi ‒ "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.