Vairāki cilvēki pēc rakešu laišanas nonāk slimnīcā

© F64 Photo Agency

Slimnīcā nonākuši vairāki cilvēki pēc uguņošanas rīkošanas par godu jaunā gada atnākšanai, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Smagākais no gadījumiem notika Rīgā, kad 34 gadus vecs vīrietis, sprāgstot raķetei, ieguvis otrās un trešās pakāpes sejas, kakla un roku apdegumus. Viņš ārstējas Valsts Apdegumu centrā.

Mēģinot palaist petardi, acs un sejas apdegumus ieguvis arī 26 gadus vecs vīrietis. Rīgā notikuši vēl divi negadījumi saistībā ar petardēm - 16 gadus vecam puisim petarde trāpījusi kājā. Viņš nogādāts slimnīcā ar sasitumiem un, iespējams, muskuļu bojājumu. Savukārt 43 gadus vecam vīrietim raķete sprāgusi rokā, taču ievainojumi nav smagi.

Arī Kurzemē noticis negadījums uguņošanas laikā. Raķetes palaišanas laikā, 19 gadus vecai jaunietei acīs trāpījis šķidrums. Viņa pārvesta uz Stradiņa slimnīcu Rīgā.

NMPD pārstāve arī pastāstīja, ka slimnīcā ar acu traumu nogādāta 31 gadu veca rīdziniece, kurai trāpījis šampanieša korķis.

Sestdien un jaungada naktī ātrā palīdzība devās uz 1368 izsaukumiem, no kuriem 262 bija traumas. Izsaukumu skaits palielinājies pēc pusnakts. Daudz bijušas arī sadzīves traumas, kas radušās savstarpējo attiecību skaidrošanas rezultātā.

Mediķi secinājuši, ka salīdzinoši mazāk šogad svētkos traumas bijušas bērniem.

Ātrā palīdzība dežūrēja arī pie Brīvības pieminekļa, kas Rīgā bija centrālā jaunā gada sagaidīšanas vieta, taču tur ārstu konsultācijas lūguši tikai trīs cilvēki.

Rīgas centrā jauno gadu sagaidīja ap 30 tūkstošiem cilvēku.