Elektroapgāde traucēta aptuveni pusotram tūkstotim mājsaimniecību Latvijā

Ceturtdien neilgi pēc pulksten 9 elektroapgāde Latvijā bija traucēta aptuveni pusotram tūkstotim Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, ziņo "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa informēja, ka trešdienas, 28.decembra, vakarā un naktī uz ceturtdienu nav konstatēti būtiski jauni traucējumi elektriskajos tīklos.

""Sadales tīkls" darbu turpināja arī vakarā un naktī, novēršot bojājumus Latvijas ziemeļaustrumos un austrumos. Atjaunojot elektroapgādi, primāri tiek pieslēgti sabiedriskas nozīmes objekti un iestādes, kā arī atjaunota vidējā sprieguma maģistrālo līniju darbība, kas nodrošina ar elektrību blīvāk apdzīvotas teritorijas," klāstīja Bidere un piebilda, ka pašlaik norit darbs tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanai zemsprieguma elektrolīnijās un pieslēgumu atjaunošanai sezonālas lietošanas objektos – vasarnīcās, dārza mājiņās, neapdzīvotās lauku mājās, saimniecības ēkās, kā arī citās tāda veida ēkās.

Bidere arī norādīja, ka, novēršot bojājumus, 28.decembrī strādāja 300 brigāžu, piesaistot 750 cilvēku. "Tika nomainīti 180 elektrolīniju balsti, trases tika atbrīvotas no neskaitāmiem vēja gāztiem kokiem, kā arī paralēli maģistrālo elektrolīniju darbības nodrošināšanai notika augstsprieguma līniju tīrīšana ar helikopteru Rīgas apkārtnē," pastāstīja "Latvenergo" pārstāve.

Lai paveiktu darbus iespējami īsākajā laikā, "Sadales tīkls" piesaista papildu spēkus no citiem reģioniem, minēja Bidere. "Jau vakar [28.decembrī] Gulbenes nodaļai palīgā devās Ventspils un Liepājas brigādes, šodien [ceturtdien] Ludzas nodaļai novērst bojājumus palīdzēs Dobeles, Bauskas, Jelgavas remonta un celtniecības brigādes," viņa sacīja un atzina, ka "Sadales tīkla" brigādes gatavojas jaunām brāzmām, jo atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienesta ziņām ceturtdien ir gaidāma trešā vētra.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka stiprā vēja dēļ 27.decembra vakarā avārijas atslēgumu skaits bija aptuveni 40 tūkstoši. Savukārt 28.decembra vakarā elektroapgāde bija traucēta aptuveni diviem tūkstošiem mājsaimniecību.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un seši meitasuzņēmumi ‒ "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)