Elektroapgādes traucējumu skaits samazinās līdz septiņiem tūkstošiem

Pirmdienas vakarā elektroapgādes traucējumu skaits samazinājies līdz nedaudz vairāk kā septiņiem tūkstošiem, kas ir mazāk nekā 1% no kopējā energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu skaita, aģentūrai BNS pavēstīja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa informēja, ka ir novērsta lielākā daļa no elektroapgādes avārijas atslēgumiem, bet vēl turpinās darbs Vidzemē. ""Sadales tīkls" ir novērsis lielāko daļu vētras izraisīto elektroapgādes avārijas atslēgumu. Turpinās darbs Vidzemē, kur norit darbs elektroapgādes traucējumu novēršanai Alūksnē, kā arī atsevišķās vidējā sprieguma elektrolīnijās," sacīja Bidere.

Viņa norādīja, ka operatīvā bojājumu novēršanā bija iesaistītas aptuveni 200 "Sadales tīkls" un apakšuzņēmēju brigādes, kā arī diennakts tumšajā laikā strādās dispečeru dienests, nosakot un lokalizējot bojājumu vietas.

Vienlaikus Bidere atzīmēja - tā kā tiek prognozēts, ka vētra vēl pieņemsies spēkā naktī un otrdien, 27.decembrī, ir iespējami atkārtoti elektroapgādes traucējumi. Ņemot vērā šīs prognozes, "Sadales tīkls" pastiprinās gatavību tos novērst iespējami īsākajā laikā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka stiprā vēja dēļ pirmdien agrā rītā avārijas atslēgumu skaits īsu brīdi pārsniedza 30 tūkstošus.

"Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)