Mārupes pašvaldības policijas priekšnieks būs Juris Jēkabsons

Par Mārupes pašvaldības policijas priekšnieku iecelts bijušais Valsts policijas Mārupes iecirkņa vadītājs Juris Jēkabsons, aģentūrai BNS pastāstīja Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

Viņš norādīja, ka Jēkabsons devies izdienas pensijā un saistībā ar to, ka viņam ir liela pieredze darbā policijā un arī pats izrādījis vēlmi kļūt par pašvaldības policijas priekšnieku, domes deputāti nolēmuši, ka viņš pilnībā atbilst visām nepieciešamajām prasībām.

"Jēkabsons ir mārupietis trešajā paaudzē, labi pārzina apkārtni un pazīst vietējos iedzīvotājus," teica Bojārs.

Viņš informēja, ka Mārupes pašvaldības policija darbu sāks janvāra sākumā un dome nolēmusi, ka tajā darbosies 22 cilvēki, ieskaitot priekšnieku. "Saistībā ar to, ka dome pašvaldības policijas darbinieku atlasei bija izvirzījusi ļoti augstus kritērijus, visi nepieciešamie darbinieki netika atrasti, un drīzumā mēs rīkosim vēl vienu atlases kārtu," paskaidroja Bojārs.

Priekšsēdētājs atzina, ka vēlmi darboties Mārupes pašvaldības policijā izrādījuši vairāk nekā 30 pretendentu.

Pašvaldības policijas iecirknis atradīsies pašvaldībai piederošā ēkā Jaunmārupē blakus Valsts policijas iecirknim.

Jau vēstīts, ka Mārupes novada dome nolēmusi veidot pašvaldības policiju.

Pēc pašreizējiem aprēķiniem, pašvaldības policijas izveidošana varētu izmaksāt apmēram 200 tūkstošus latu, kas ietvertu arī sākotnējā inventāra iegādi. Dome ieplānojusi izveidot arī pašvaldības policijas mājaslapu, kur iedzīvotāji informāciju varēs nosūtīt elektroniski.

Šāds lēmums pieņemts, jo novadā pēdējā laikā pasliktinājusies situācija drošības jomā un palielinājies zādzību skaits no privātmājām. Novada jauniešu izklaides bieži beidzas ar sabiedriskās kārtības traucēšanu, tāpēc nepieciešama stingrāka kontrole un uzraudzība, lai samazinātu iespēju jauniešiem pulcēties dažādās grupās, lietojot alkoholu un narkotikas.

Novada dome norādīja, ka pēdējā laikā palielinājies arī nelabvēlīgo ģimeņu skaits, līdz ar to pieaudzis darba daudzums sociālajam dienestam.

Būtisks ieguvums būs sabiedriskās kārtības nodrošināšana visu diennakti, veicot regulāras patruļas novadā, pastiprināta kārtības uzraudzība nedēļas nogalēs, kā arī ātrāka reaģēšana uz izsaukumiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais