Gandrīz 75% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos tuviniekus sveiks pa tālruni

Lielākā daļa jeb 74,6% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos mobilo tālruni izmantos, lai apsveiktu tuviniekus un draugus, secināts mobilo iekārtu mazumtirgotāja "Trodeks" veiktajā pētījumā par mobilo telefonu lietošanas paradumiem Latvijā.

Aptaujas rezultāti parāda, ka visizplatītākais mobilā tālruņa lietojums pirmssvētku un svētku laikā ir apsveikumu nosūtīšana – to darīs četri no pieciem cilvēkiem. Savukārt citas tālruņa funkcijas tiek izmantotas daudz retāk. Piemēram, ielūgumus uz svinībām izsūtīs 10% respondentu, savukārt plānoto dāvanu sarakstu telefonā veidos 6%, bet iespējamas dāvanas fotografēs 4% aptaujāto.

Saskaņā ar pētījuma datiem 25% aptaujāto plānojuši tālrunim kā zvana signālu uzstādīt kādu Ziemassvētku melodiju, bet 21% telefonā uzstādīs īpašu fona attēlu.

"Trodeks" aptauja veikta internetā, aptaujājot 602 respondentus vecumā no 20 līdz 74 gadiem.

Ar "Trodeks" zīmolu strādā 39 mobilo ierīču veikali visā Latvijas teritorijā, kā arī interneta veikals "trodeks.lv". "Trodeks" zīmols, kas ir tirgū kopš 1994.gada, pieder mobilo iekārtu tirdzniecības kompānijai "DT Mobile", kura apkalpo arī mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" zīmola veikalus.

Svarīgākais