Ziemassvētku kartītes pa pastu lielākoties sūta ārpus Latvijas robežām

Apsveikuma kartītes Ziemassvētkos iedzīvotāji lielākoties sūta ārpus Latvijas robežām, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas pasta kompānijas "Latvijas Pasts" (LP) sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

"Vairāk Ziemassvētku apsveikumi un paku sūtījumi izceļo ārpus Latvijas robežām. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka tuviniekus un draugus Latvijā iedzīvotāji var apciemot arī klātienē, bet ārvalstīs dzīvojošos nevar," sacīja Tērauda un piebilda, ka aktīvākais sūtīšanas laiks ir decembra otrā un trešā nedēļa, kad pieaug arī ienākošo sīkpaku un paku skaits.

Viņa piemetināja, ka visvairāk saņemtie un arī izsūtītie vēstuļu korespondences sūtījumi ir no Krievijas, Īrijas un Vācijas.

Tērauda atzina, ka elektroniskās saziņas sniegtās iespējas ir samazinājušas ar roku rakstīto apsveikumu apmērus, tomēr ir cilvēki, kas joprojām sūta ar roku rakstītus apsveikumus. "Lai gan elektroniskās saziņas iespējas ir samazinājušas ar roku rakstīto apsveikumu apmērus, tomēr svētku laikā iedzīvotāji cenšas nosūtīt arī ar roku rakstītus apsveikumus. Tie cilvēki, kuri ieraduši sūtīt ar roku rakstītus apsveikumus, turpina to darīt arī tagad," klāstīja Tērauda un piebilda – lai arī mazāk, tomēr arī juridiskās personas sūta ar roku rakstītus apsveikumus.

LP uztur vairāk nekā 600 pasta nodaļu, un kompānijā ir nodarbināti aptuveni pieci tūkstoši darbinieku.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pilnībā pieder valstij.