Rubeni izbrīna, kāpēc valdībā nav krievu tautības ministru

Mācītājs Juris Rubenis uzskata, ka vairāk kā pareizticīgo Ziemassvētku noteikšana par brīvdienām integrāciju veicinātu tas, ja pārsvarā latviešu veidotas partijas sastādītu valdību, kurā vairāki ministri būtu etniski krievi.

“Vairāk [integrāciju] veicinātu, ja vienu reizi pārsvarā no latviešiem sastāvošas partijas izveidotu valdību, kurā divi vai trīs etniski krievu ministri. Es brīnos, kāpēc tas tā nav noticis, jo šajās partijās ir ļoti spēcīgi un talantīgi cilvēki, kas ir etniski krievi. Tas būtu lieliski, ka mēs varētu redzēt Ministru kabinetā pārstāvjus, kas ir Latvijas pilsoņi, bet nav tikai latvieši,” piektdien LNT “900 sekundes” sacīja Rubenis.

Savukārt pareizticīgo Ziemassvētku noteikšana par brīvdienām būtu apsverama, tomēr tas vairāk būtu deklaratīvs solis, nekā reāls veids latviešu un krievvalodīgo kopienu tuvināšanai, pauda mācītājs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.