Rubenis: izmantot cilvēku naidošanu politiskā kapitāla celšanai ir amorāla rīcība

Celt savu politisko kapitālu, sanaidojot cilvēkus savā starpā, ir amorāla rīcība, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja mācītājs Juris Rubenis, komentējot gaidāmo referendumu par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai.

“Manā skatījumā visi tie politiķi, kuri izmanto savas politikas veidošanai cilvēku naidošanu, ir totāli amorāli. Vienalga, kurā nometnē tie nebūtu. Tā ir absolūti amorāla politika – veidot savu politisko kapitālu, sanaidojot cilvēkus,” viņš teica.

Rubenis norādīja, ka būtu jārīkojas tieši pretēji – jāierauga vienojošais un jāsaprot, ka ne latviešu, ne krievu valoda viena otru neaprdaud.

“Domāju, ka valodu izmantot kā instrumentu politiskā kapitāla pelnīšanai, protams, ir ļoti efektīvi – cilvēkam valoda ir ļoti svarīga un latviešiem sevišķi, jo tā ir ļoti maza tauta, tik maz cilvēku šajā pasaulē runā latviski.. Bet tas, ko es varētu ieteikt cilvēkiem – neļaut sevi nobaidīt un izmantot,” pauda mācītājs.

Viņš uzsvēra, ka sabiedrības sašķelšanos var novērst, tikai atceroties, ka visi cilvēki ir vienādi un nāk no vienām un tām pašām saknēm, neatkarīgi no nācijas un ādas krāsas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.