KNAB pārbaudīs Bunduļa iespējamo interešu konfliktu, kļūstot par Grindex vadītāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par to, vai Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis, kļūstot par zāļu ražotāja "Grindex" valdes priekšsēdētāju, neatradīsies interešu konfliktā.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai BNS pastāstīja, ka KNAB ir sācis pārbaudi, kurā tiks izvērtēts, vai uz valsts amatpersonu Bunduli attiecas likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktais aizliegums ieņemt amatus komercsabiedrībā divus gadus pēc tam, kad tā beigusi pildīt attiecīgā valsts amatpersonas amata pienākumus valsts institūcijā.

Aizliegums valsts amatpersonai ieņemt amatu kādā komercsabiedrībā ir saistošs divus gadus, ja attiecībā uz šo komercsabiedrību amatpersona, pildot savus pienākumus, veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī pieņēmusi lēmumu par iepirkumu.

Ja Bundulis oficiāli stāsties "Grindex" valdes priekšsēdētāja amatā un KNAB konstatēs likuma pārkāpumu, viņu varēs saukt pie administratīvās atbildības, un maksimālais sods par likuma prasību neievērošanu ir 250 latu, norādīja Vitenburgs.

Veselības ministre Ingrīda Circene ("Vienotība") otrdien aģentūrai BNS apliecināja, ka savulaik VM Farmācijas departamenta direktora amatu ieņēmušais Bundulis piekritis "Grindex" piedāvājumam.

Veselības ministre gan nevēlējās komentēt Bunduļa iespējamo interešu konfliktu, taču uzsvēra, ka viņš bijis ļoti godprātīgs un pieredzējis darbinieks un katrs cilvēks var pieņemt lēmumu, kur strādāt.

Jau vēstīts, ka Latvijas lielākā zāļu ražotāja "Grindeks" valdes priekšsēdētāja amatam uzrunāts esošais Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Bundulis, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "NASDAQ OMX Riga".

Uzņēmuma pārstāvji atzīst, ka pašlaik līdz tālākiem lēmumiem "Grindeks" valde turpina darbu ar līdzšinējiem valdes locekļiem – finanšu un administratīvo direktoru Vadimu Rabšu un gatavo zāļu formu ražošanas direktoru Lipmanu Zeligmanu.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka ilggadējais "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis 24.novembrī atstāja uzņēmuma vadītāja amatu. Viņš nolēmis atstāt amatu pēc paša vēlēšanās.

Svarīgākais