15 gadu ilgo skatuves dzīvi beigs JRT izrāde "Mans nabaga Marats"

Decembra beigās savu 15 gadu ilgušo skatuves dzīvi beigs Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde "Mans nabaga Marats", un pēdējo izrādi 30.decembrī varēs noskatīties arī Latvijas Televīzijā (LTV), aģentūru BNS informēja LTV pārstāve Ieviņa Ancena.

Režisora Alvja Hermaņa iestudētā luga, kas pamatoti tiek uzskatīta par vienu no Jaunā Rīgas teātra zelta fonda izrādēm, dzīvi uz šā teātra skatuves sāka pirms 15 gadiem. Ar "Manu nabaga Maratu" auguši un veidojušies arī šodienas Jaunā Rīgas teātra vadošie aktieri Baiba Broka, Andris Keišs un Vilis Daudziņš.

"Kā izrādei iespējams tik garš skatuves mūžs? Pirmkārt, tāpēc, ka tas ir vienkāršs un ļoti cilvēcīgs mīlas trijstūra stāsts: divi puiši un meitene apstākļu sagadīšanās dēļ satiekas grūstošas mājas vienā no nedaudzajām drošības saliņām – Marata dzīvoklī. No šīs piespiedu tikšanās izaug draudzība un mīlestība... Kurš īstais? Atbilde uz šo jautājumu tiek meklēta 20 gadu garumā: no 1942.gada Ļeņingradas blokādes ziemas līdz pat 60.gadu pacilājošajai atmosfērai," izrādi komentēja Ancena.

JRT iestudējuma "Mans nabaga Marats" pēdējo izrādi būs iespējams noskatīties Latvijas Televīzijā 30.decembrī plkst.21.15.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais