Elektroapgāde Latvijā traucēta dažiem tūkstošiem lietotāju

Elektroapgāde Latvijā pašlaik ir traucēta dažiem tūkstošiem lietotāju, un līdz šim būtiskākie traucējumi bija Zemgalē un Latgalē, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas energokompānijas "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa informēja, ka "Latvenergo" meitasuzņēmums "Sadales tīkls" jau ir operatīvi novērsis elektroapgādes traucējumus apmēram 3500 lietotājiem Zemgalē un Latgalē.

"Joprojām saglabājoties vējam un slapjam sniegam, elektroapgādes bojājumu skaits ir mainīgs. Darba gatavībā ir visas "Sadales tīkla" operatīvā izbraukuma un remontu un celtniecības brigādes," klāstīja Bidere un norādīja, ka pašlaik elektroapgādes traucējumi ir dažiem tūkstošiem lietotāju Latvijā.

"Līdz šim būtiskākie bojājumi ir konstatēti Zemgalē – Bauskā "Sadales tīkls" avārijas atslēgumus novērsa apmēram stundas laikā, tikko pabeigts darbs Jelgavā, un Latgalē – pašlaik lielākie avārijas atslēgumi ir Balvos, kā arī avārijas atslēgumi novērsti Rēzeknē. Vidzemē ir traucējumi Limbažu–Alojas vidējā sprieguma elektrolīnijās," pastāstīja "Latvenergo" pārstāve un uzsvēra, ka elektroapgādes traucējumus iespējami īsākajā laikā novērš "Sadales tīkla" operatīvā izbraukuma brigādes, kā arī notiek bojājumu lokalizācija.

Bidere aicināja Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, kā arī netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Jau ziņots, ka sinoptiķi brīdinājuši, ka pirmdien visā Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš kļūs vētrains, brāzmās pastiprinoties līdz 16–21 metram sekundē. Kurzemes dienvidu piekrastē un pēcpusdienā arī Ziemeļvidzemes piekrastē vējš brāzmās sasniegs 22–24 metrus sekundē. Sagaidāms, ka stiprākās vēja brāzmas, neskaitot piekrasti, plosīsies pēcpusdienā un vakarā Vidzemē, it īpaši reģiona ziemeļrietumu daļā.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un seši meitasuzņēmumi – "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvijas elektriskie tīkli", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)