Pagarina Latvijas karavīru mandātu misijā Afganistānā

Saeima ceturtdien līdz nākamā gada 13.oktobrim pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mandātu NATO misijā Afganistānā.

Par mandāta pagarinājumu balsoja 63 deputāti, neviens parlamentārietis nebija pret un neviens neatturējās.

Nākamā gada 13.oktobris ir ANO Drošības padomes noteiktais termiņš.

Patlaban Latviju misijā Afganistānā pārstāv 198 karavīri.

Latvijas karavīru dalībai misijā nākamgad paredzēti 12,11 miljoni latu. Latvijas karavīru skaits Afganistānā arī nākamgad paliks nemainīgs – aptuveni 180 karavīru, taču gada laikā rotācijas kārtībā Afganistānā kopumā dienēs 350 karavīru.

Jau vēstīts, ka atlaistā 10.Saeima septembra beigās piešķīra valdībai tiesības nepieciešamības gadījumā lemt par Latvijas karavīru dalību misijā Afganistānā līdz brīdim, kad par to būs gatava lemt jaunā Saeima. Izmantojot šīs tiesības, valdība Latvijas karavīru mandātu pagarināja līdz gada beigām, taču, sanākot jaunajai Saeimai, tā lūdza parlamentu pagarināt mandātu līdz nākamā gada 13.oktobrim.

13.oktobrī beidzās Latvijas karavīru pilnvaras Afganistānā, un Saeima ik gadu pēc attiecīga ANO lēmuma lemj par mandāta pagarināšanu.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais