Vītols: "Latvijas Pasta" tarifus pašlaik nav plānots mainīt

Latvijas pasta kompānijas "Latvijas Pasts" (LP) tarifus pašlaik nav plānots mainīt, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja LP valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols.

Viņš minēja, ka LP tarifi nav mainīti jau trīs gadus.

Lai arī LP teorētiski ir monopols vēstuļu sūtīšanā līdz 50 gramiem, tirgū pastāv dažādi alternatīvi varianti, kas šo monopolu maina, skaidroja LP vadītājs. "Tirgus neļauj vienkārši pateikt - jā, mums vajag, lai tīkls būtu rentabls, paceļam vienkārši cenas," klāstīja Vītols, skaidrojot, ka tarifu paaugstināšanas gadījumā iedzīvotāji atradīs kādu citu vēstuļu piegādātāju.

"Mēs jau darbojamies konkurences apstākļos, un tas [tarifu izmaiņas] ir atkarīgs no tirgus," sacīja Vītols.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij. "Lursoft" informācija liecina, ka LP konsolidētais apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājās par 13,7% – līdz 39,085 miljoniem latu, savukārt koncerna zaudējumi palielinājās par 32,8% un bija 336,7 tūkstoši latu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais