Vilks: VID ir vēl daudz darāmā reputācijas uzlabošanā; Jezdakovu nav plānots mainīt

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir vēl daudz darāmā reputācijas un sadarbības ar uzņēmējiem uzlabošanā, intervijā portālam "Baltic Business Service" teica finanšu ministrs Andris Vilks.

"Kas attiecas uz VID kā tādu, tad, kā jau jebkurā institūcijā, mēs gribam uzlabojumus nepārtraukti. Ir jomas, kurās mēs joprojām gribam efektīvāku darbu, lai klienti būtu vairāk apmierināti, lai iestādes reputācija būtu augstāka. Tur ir daudz darāmā. Viss, kas ir saistīts ar ēnu ekonomikas apkarošanu, ir saistīts arī ar VID, un tādēļ ir jābūt ļoti labai sadarbībai ar uzņēmējiem ne tikai vārdos, bet arī darbos. Tas ir plašs darbības lauks," pastāstīja Vilks.

Viņš atgādināja, ka valdība ir piešķīrusi papildu finansējumu VID un tā esot bijusi arī aizdevēju strikta prasība. "Viņi mums lika palielināt kapacitāti, norādīja, ka krietni vairāk ir jādomā par auditu un piedziņu. Jebkurš uzņēmums pašlaik ļoti daudz laika velta darbam ar parādniekiem, un tas pats ir jādara valstij. Aizdevēji redzēja, ka mums nav adekvāta audita un ir problēmas nodrošināt cilvēkiem atbilstošu atalgojumu. Labākos darbiniekus mēs zaudējām. Līdz ar to tā bija kategoriska prasība – palielināt finansējumu. Budžetā tam ir nulles efekts – nākamo triju gadu laikā par dažiem miljoniem ir jāpalielina finansējums, un tāda pati summa mums ir paredzēta kā papildu nodokļu ienākumi no darba ar problemātiskiem klientiem. Tas, manuprāt, ir svarīgi," atzina finanšu ministrs.

Uz jautājumu, vai ministrs ir apmierināts ar Nellijas Jezdakovas darbu VID vadībā, Vilks atbildēja, ka "mums ir par ko diskutēt - dažādi uzlabojumi un tā tālāk".

"Taču manā plānā nav arī Jezdakovas kundzi mainīt," piebilda ministrs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais