Stiprākais vējš reģistrēts Ventspils ostā - 32 metri sekundē

Pagājušajā naktī un sestdienas rītā stiprākās vēja brāzmas Latvijā reģistrētas Ventspils ostā, kur vējš brāzmās pūta līdz 28 metriem sekundē (m/s), bet īsi pirms plkst.5 dienvidrietumu vēja ātrums īslaicīgi sasniedza pat 32 m/s, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ventspils lidostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 26 m/s. Liepājā ap plkst.6 vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 m/s un tikpat stipras brāzmas bija arī pēc plkst.8, bet ostā brāzmu spēks bija vēl nedaudz lielāks. Līdz 21 m/s stipras brāzmas reģistrētas Pāvilostā, un sestdienas rītā daudzviet Kurzemē, kā arī Vidzemes ziemeļrietumos vējš brāzmās pūš līdz 15-19 m/s, pārējā valstī dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās ir 8-13 m/s.

Tā kā vētra skārusi tikai jūras piekrasti, lieli postījumi elektrolīnijām nav, liecina "Latvenergo" elektroapgādes atslēgumu karte. Visvairāk bojājumu reģistrēts Piltenes un Ugāles apkaimē, kopumā 137 transformatoru punktos Kurzemē un 36 punktos citviet Latvijā.

Naktī uz sestdienu daudzviet Kurzemē plosījies pērkona negaiss - zibeņojis un ducinājis skaļš pērkons, liecina iedzīvotāju ziņojumi sociālajos tīklos. Pērkona negaiss kopā ar lietu, vietām ar krusu un slapju sniegu novērots Alsungā, Kuldīgā, Stendē, Talsos un citviet.

Sestdienas rītā debesis ir lielākoties mākoņainas, Daudzviet Kurzemē, kā arī vietām Vidzemē un Zemgalē līst vai snieg slapjš sniegs. Gaisa temperatūra visā valstī ir +1..+4 grādi.

Rīgā debesis apmākušās un ir nelieli nokrišņi, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 12 m/s, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,8 grādiem Alūksnē līdz +6,6 grādiem Liepājā un Ventspilī, bet minimālā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu - no -1,1 grāda Alūksnē līdz +4,2 grādiem Liepājā. Vēja ātrums brāzmās piektdien valsts lielākajā daļā sasniedza 13-19 m/s, dienas vidū Ainažos, bet pievakarē Liepājā vējš brāzmās pastiprinājās līdz 20 m/s.

Piektdien visu Latviju, sākot no rietumiem, šķērsoja sniegputenis; jūras piekrastē, vakarā arī daudzviet citviet sniegs pārgāja lietū. Lielākais nokrišņu daudzums - 12-14 milimetru - piektdien un naktī uz sestdienu izmērīts Liepājā, Stendē un Ventspilī. Liepājā un Ventspilī decembra pirmajās desmit dienās nokrišņu daudzums jau sasniedzis visa mēneša normu.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais