Ilggadējais Iepirkumu uzraudzības biroja vadītājs Tiknuss atstāj amatu

Ilggadējais Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) priekšnieks Andrejs Tiknuss piektdien pamet amatu.

Valdība 29.novembrī atbalstīja Tiknusa atbrīvošanu no amata no piektdienas. Līdz jauna IUB vadītāja iecelšanai šā amata pienākumus pildīs IUB Metodoloģijas departamenta direktore Dace Gaile.

Finanšu ministrija plāno izsludināt konkursu uz IUB priekšnieka amatu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Tiknuss novembra vidū finanšu ministram iesniedza atlūgumu. Viņam decembrī beidzas otrs piecgadu pilnvaru termiņš, un Tiknuss nolēmis biroja vadītāja amatu atstāt.

IUB ir Finanšu ministrijas padotībā esoša iestāde, un tās mērķis ir valsts pārvaldes funkciju īstenošana iepirkuma procedūru uzraudzībā. Birojs darbojas kopš 2002.gada 1.janvāra. IUB darbības virzieni ir iepirkuma procedūru likumības uzraudzība, sadarbība ar Eiropas Savienības (ES) un citām ārvalstu institūcijām, iepirkumu paziņojumu publicēšana un iepirkumu statistikas apkopošana atbilstoši ES un nacionālo likumu prasībām publisko iepirkumu jomā, metodiskā palīdzība, konsultācijas, pasūtītāju un uzņēmēju mācību organizēšana, kā arī priekšlikumu izstrādāšana politikas dokumentu un normatīvo aktu projektu izstrādei.

Latvijā

Lietu, kurā bijušais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs Rolands Kronlaks vērsies tiesā pret akadēmiju par viņa atstādināšanu no darba Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 9.jūlijā plkst.14, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais