40% Latvijas iedzīvotāju raķešu izvietošanu Kaļiņingradā uzskata par draudiem Latvijas drošībai

40% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju Krievijas raķešu kompleksa "Iskander" izvietošanu Latvijas pierobežā uzskata par draudiem Latvijas drošībai, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" decembra sākumā veiktā aptauja.

Šāda raķešu kompleksa izvietošanu Latvijas pierobežā par draudiem Latvijas drošībai uzskata 40% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, bet pretējās domās ir puse (51%) aptaujāto (25% uzskata, ka tas drīzāk neradīs draudus Latvijas drošībai, savukārt 26% pārliecināti, ka noteikti neradīs).

Desmitajai daļai (9%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju "TNS Latvia" veica laikā no 29.novembra līdz 1.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs novembra beigās paziņoja, ka Krievija var izvietot ballistisko raķešu "Iskander" kompleksus Kaļiņingradas apgabalā, ja Maskavai sarunās ar Vašingtonu neizdosies panākt, ka tiek ņemti vērā tās iebildumi pret NATO iecerēto pretraķešu aizsardzības sistēmu Eiropā.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.