"Latvenergo" brīdina par nedēļas nogalē iespējamiem elektroapgādes traucējumiem

Latvijā nedēļas nogalē paredzētā spēcīgā vēja ietekmē iespējami elektroapgādes traucējumi, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas energokompānijas "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

"Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām, 3.decembrī un naktī uz 4.decembri vēja ātrums vietām sasniegs 20‒24 metrus sekundē, tādēļ "Latvenergo" aicina iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus, jo var rasties avārijas situācijas elektrolīnijās un ir iespējami arī elektroapgādes traucējumi," klāstīja Bidere.

Saskaņā ar sinoptiķu sniegtajām ziņām spēcīgais vējš gaidāms vairākos Latvijas reģionos, īpaši Kurzemē, tomēr vairs nav paredzēta tik spēcīga vētra, kāda bija iepriekšējā nedēļas nogalē, viņa piebilda. Kompānijas pārstāve savlaicīgas saziņas nodrošināšanai par situāciju elektroapgādē aicināja klientus reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru "Latvenergo" datubāzē.

""Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību," atgādināja Bidere.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais