Valsts policijai uzticas 69% iedzīvotāju

Valsts policijai uzticas 69% iedzīvotāju, liecina šā gada novembrī pēc Valsts policijas pasūtījuma veiktā aptauja, kurā intervēts 1000 Latvijas iedzīvotāju.

Policijai drīzāk uzticas 60% iedzīvotāju, bet pilnībā uzticas 9% aptaujāto. Valsts policijai neuzticas 28% aptaujāto. 52% respondentu ir pietiekami informēti par Valsts policiju.

Uzticēšanās līmenis policijai gada laikā nedaudz palielinājies – pērn veiktā aptauja liecināja, ka Valsts policijai uzticas 68% Latvijas iedzīvotāju.

Aptauja liecina, ka iedzīvotāji visbiežāk saskārušies ar ceļu policistiem, iecirkņa inspektoriem un policijas dežūrdaļu.

66% aptaujāto atzinuši, ka jūtas droši, bet nedroši jūtas 32% iedzīvotāju. Lai sevi pasargātu, iedzīvotāji visbiežāk norādījuši, ka izvairās no šaubīgiem cilvēkiem un kompānijām, uzmana makus sabiedriskās vietās un sadarbojas ar kaimiņiem mājokļa pieskatīšanā.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, ceturtdien prezentējot aptauju, žurnālistiem pastāstīja, ka policijā tiks veikta analīze par aptaujā konstatētajām problēmām un aptaujas dati tiks ņemti vērā, nākamgad plānojot policijas darbu.

Viņš sacīja, ka drošības paaugstināšanā nākotnes perspektīva ir tā dēvētajai kaimiņu drošībai, kad kaimiņi viens otru pieskata, piemēram, jau pieminēto mājokli. Valsts policija gan nevarot piedalīties šādas sabiedriskas kustības veidošanā, taču kā sadarbības partnere policija varot būt.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais