Uz piecām NEPLP locekļu vietām pieteikti vairāk nekā 30 kandidāti

Darbam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunajā sastāvā, kurā ir pieci locekļi, pieteikti vairāk nekā 30 kandidāti, aģentūra BNS noskaidroja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Šis skaits gan vēl nav precīzs, jo pieteikumi vēl līdz pēdējam brīdim turpina pienākt, un kopumā informācija par iesniegumiem varētu būt zināma ceturtdien.

Saeimas komisijā līdz šim apkopotas ziņas par 27 pieteiktajiem kandidātiem.

Pašreizējo padomes vadītāja vietnieci Daci Bucenieci izvirzījusi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Latvijas Komerciālo radiostaciju asociācija, biedrība "Laiks kultūrai" un Viduskurzemes mediju centrs, atbalstu viņas kandidatūrai paudusi arī Latvijas Žurnālistu savienība.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija izvirzījusi četrus kandidātus ‒ Latvijas Universitātes lektoru un bijušo Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Rolandu Tjarvi, producentu un žurnālistu Edvīnu Inkēnu, bijušo televīzijas raidījumu vadītāju un ekspolitiķi Violu Lāzo, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras darbinieku Renāru Neimani.

Arī Latvijas Žurnālistu savienība darbam padomē izvirzījusi Lāzo un Inkēnu, kā arī žurnālistu Egilu Zariņu un komentētāju Kristianu Rozenvaldu. Darbam NEPLP pieteicies Andris Mellakauls, kurš šajā padomē strādājis jau iepriekš.

Savukārt Latvijas Žurnālistu asociācija izvirzīs Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētāju Ilmāru Muulu, žurnālistu, politologu, filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, žurnāla "Ir.lv" žurnālisti Anitu Braunu un sabiedriskās politikas centra "Providus" portāla "Politika.lv" producenti, mediju politikas pētnieci Ilzi Straustiņu.

Jūrmalas Aizsardzības biedrība darbam padomē pieteikusi Latvijas Radio darbinieci Diānu Bērzu, Latvijas Radošo savienību padome ‒ Latvijas Rakstnieku savienības valdes locekli Māri Bērziņu, Latvijas Bērnu fonds ‒ Latvijas Radioteātra vadītāju Māru Eglīti, Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija ‒ pašreizējo padomes pārstāvi sabiedrisko attiecību konsultanti Dāriju Juškeviču.

Publisko tiesību institūts izvirzījis "Latvijas Vēstneša" portāla "Par likumu un valsti" nozares redaktori Aiju Dulevsku, Latvijas Kinematogrāfistu savienība izvirzījusi Latvijas Kultūras akadēmijas profesoru Pēteri Krilovu, bierība "Ētikas Tilts Latvijā" – rakstnieci Evu Mārtužu, bet Latvijas Sporta federāciju padome ‒ portāla "Par sportu" redaktoru žurnālistu Arturu Vaideru.

Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija virza pašreizējo padomes locekli Sergeju Kārīti, Latvijas Nacionālā skolotāju apvienība ‒ Kultūrizglītības un mākslas centa "Kāpnes" vadītāju un vokālās mākslas studijas "Harmonija" vadītāju Edgaru Kramiņu, biedrība "Laiks kultūrai" ‒ LTV1 programmu direkcijas redaktori Dainu Markovu, biedrība "Elja50" ‒ kādreizējo padomes locekli Andri Mellakaulu, Latvijas Pedagogu dome ‒ tās vadītāju Andreju Mūrnieku, Latvijas Komponistu savienība ‒ tās biedru Jāni Porieti, kā arī padomes locekļu kandidātu vidū atrodams biznesa augstskolas "Turība" lektors Jānis Rušenieks.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube virzījis LTV žurnālisti un redaktori Ilzi Strengu.

NEPLP ir piecas locekļu vietas. Par kandidātu apstiprināšanu amatā būs jābalso Saeimai.

Nolikums paredz, ka kandidātiem ir jābūt ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un labai reputācijai.

Esošā NEPLP ir ievēlēta 2007.gadā. Padomē darbojas Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais