"Ryanair" nākamgad no Rīgas vairs nelidos uz Bristoli, Brēmeni un Tamperi

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" nākamgad no starptautiskās lidostas "Rīga" vairs nenodrošinās reisus uz Bristoli, Brēmeni un Tamperi, trešdien žurnālistus informēja "Ryanair" pārdošanas un mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Elīna Hakarainena (Elina Hakkarainen).

Viņa pastāstīja, ka uz Brēmeni un Bristoli lidsabiedrība vairs nelidos no nākamā gada sākuma, 12.janvāra, savukārt uz Tamperi bija plānots atjaunot reisus aprīlī, taču to nolemts nedarīt.

No nākamā gada sākuma lidsabiedrība arī nolēmusi samazināt atsevišķu reisu biežumu – "Ryanair" no Rīgas nākamgad izpildīs par 42 reisiem nedēļā mazāk nekā šogad. Hakarainena paskaidroja, ka šāds lēmums pieņems saistībā ar starptautiskajā lidostā "Rīga" noteiktās drošības un glābšanas pasākumu maksas ieviešanu, kas paredz, ka no nākamā gada 1.janvāra lidostas pasažieriem par drošības pasākumiem būs jāmaksā 6,5–7 eiro (4,6–4,9 lati).

Savukārt "Ryanair" pārdošanas un mārketinga menedžere Centrālajā un Austrumeiropā Henrike Šmita (Henrike Schmidt) sacīja, ka uz Brēmeni, Bristoli un Tamperi izlemts nelidot tādēļ, jo šo maršrutu pasažieri tiek uzskatīti par tādiem, kas visjutīgāk varētu uztvert iespējamās cenu izmaiņas. "Mēs uzskatām, ka šo maršrutu pasažieri visvairāk izjustu cenu pieaugumu, ko nevarētu atļauties, tādēļ izvēlēti tieši šie galapunkti," klāstīja Šmita.

Viņa arī atzina, ka līdz ar šāda nodokļa ieviešanu valdība būs panākusi pretējo efektu tam, kādēļ nodoklis ieviests, proti, papildu ienākumu gūšanai. "Līdz ar "Ryainair" maršrutu skaita un lidojumu daudzuma skaita samazināšanos tiks zaudēti aptuveni 300 tūkstoši pasažieru, apmēram 300 tūrisma jomās strādājošie zaudētu savas darbavietas un tiktu zaudēti arī 30 miljonu eiro ienākumu, kas tiek gūti no tūrisma," teica Šmita.

Viņa pievērsa uzmanību arī vairāku Eiropas valstu lidostu piemēriem, kurās, ieviešot līdzīgu nodokli, būtiski samazināta gaisa satiksme un ar to radīti materiālie zaudējumi.

"Ryanair" no Rīgas pašlaik veic lidojumus uz 17 galamērķiem ‒ Brēmeni, Briseli (Šarleruā lidostu), Bristoli, Diseldorfu (Vēzes lidostu), Dublinu, Frankfurti pie Mainas (Hānas lidostu), Glāzgovu (Prestvikas lidostu), Īstmidlendu, Liverpūli, Līdsu-Bredfordu, Londonu (Stanstedas lidostu), Milānu (Bergamo lidostu), Oslo (Riges lidostu), Romu (Čampino lidostu), Stokholmu (Skavstas lidostu), Tamperi un Karlsrūi-Bādenbādenu.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais