Elektroapgāde joprojām traucēta 2,8 tūkstošiem mājsaimniecību

Elektroapgādes traucējumi otrdien pulksten 8.30 bija vēl 2,8 tūkstošiem mājsaimniecību visā Latvijas teritorijā, ziņo Latvijas energouzņēmuma "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa informēja, ka bez elektroapgādes otrdienas rītā pārsvarā bija mājsaimniecības centrālajā un Vidzemes reģionā. "Vakar ap šo pašu laiku valstī bija apmēram 25 tūkstoši avārijas atslēgumu, kuru novēršanai tika mobilizēti visi "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" un apakšuzņēmēju rīcībā esošie resursi – elektromontieri, speciālā tehnika, papildu nodrošinājums," klāstīja Bidere un piebilda, ka diennakts gaišajā laikā darbu sāk "Sadales tīkla" un apakšuzņēmēju 800 elektromontieri, lai jau otrdien būtu novērsti vētras izraisītie avārijas atslēgumi lielākajā daļā no atlikušajiem avārijas atslēgumiem.

"Latvenergo" preses sekretāre norādīja, ka, novēršot vētras sekas, primārais darbs saistīts ar elektroapgādes operatīvu atjaunošanu, taču vietām elektromontieri atgriezīsies, lai pagaidu atjaunošanas risinājumus pārveidotu pastāvīgā darba režīmā, tādēļ līdz pilnīgai vētras seku novēršanai vietām ir iespējami īslaicīgi elektroapgādes traucējumi.

Darbu ātrākai un kvalitatīvākai veikšanai tajās bojājumu vietās, kurās ir specifiski apgrūtināti piekļuves un darbu veikšanas apstākļi, izmantota "Sadales tīkla" rīcībā esošā specifiskā tehnika, atzina Bidere.

Viņa piebilda, ka, atjaunojot elektroapgādi, darbi prioritāri veikti elektrolīnijās, kurām pieslēgtas sabiedriskās un sociālās iestādes, un vētras laikā "Sadales tīkla" speciālisti sazinājās un sadarbojās ar vietējām pašvaldībām.

Bidere arī informēja, ka pašlaik situācija elektroapgādē visā valstī ir stabila.

Pirmdien, 28.novembra, vakarā bez elektrības bija 1% jeb aptuveni deviņi tūkstoši "Sadales tīkla" klientu.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē visā Latvijā plosījās vētra. Tās dēļ vairāki desmit tūkstoši mājsaimniecību palika bez elektrības, taču kopumā vētrā radītie zaudējumi nav lieli – lielākoties tie bijuši uz ceļu braucamās daļas vai auto uzkrituši koki.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.