Arī Ventspilī vētra nolauž svētku egli

© Ventasbalss.lv

Ventspils Lielajā laukumā spēcīgais vējš apgāzis svētku egli, aģentūrai BNS pastāstīja Ventspils Komunālās pārvaldes vadītājs Andris Kausenieks.

Viņš norādīja, ka egli no jauna uzstādīt būs iespējams tikai nākamās nedēļas sākumā, jo visa šī nedēļa prognozēta vējaina.

Kopumā pilsētā svētdienas un pirmdienas nakts vētra būtiskus bojājumus nav nodarījusi. Pilsētā nolauzti trīs koki, kas gan bīstamu situāciju nav radījis, dažviet saliektas ceļazīmes, bet divām autobusu pieturām vējā izrauti stikli.

Jau ziņots, ka arī Nīcā svētdien stundu pirms atklāšanas spēcīgais vējš nolauzis lielo svētku egli. Pēc vētras norimšanās to uzstādīs un rotās no jauna.

Pirmdien Latvijā turpinājās vētra.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopš svētdienas pēcpusdienas saņēmis 132 izsaukumus par vētras nodarītajiem postījumiem. Vairākās vietās Latvijā traucēta elektroapgāde, taču būtiskus postījumus vētra nav nodarījusi.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais