Valsts mežos vētra lielus postījumus nav nodarījusi

Latvijas valsts mežos vētra lielus postījumus nav nodarījusi, norāda valsts mežu pārvaldītāja "Latvijas Valsts meži" (LVM) komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks.

"Lieli vienlaidu postījumi nav nodarīti. Vietām ir izgāzti daži koki, taču būtisks kaitējums mežam nav nodarīts," teica Sedlenieks un piebilda, ka precīzākus vētras postījumus varēs novērtēt mazliet vēlāk.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā turpinās vētra. Glābēji kopumā svētdien un pirmdien saņēmuši apmēram 70 izsaukumu vētras radīto postījumu novēršanai, un aptuveni 25 tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroenerģijas piegāde, taču būtiski zaudējumi nav nodarīti.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus – izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības u.c. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja – Zemkopības ministrija.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais